1 januari 2018

2018




VÄLKOMMEN 2018!







GOD MORGON


Startar det nya året med rester från gårdagen och lite skolarbete. 
Snart färdig skolan (igen), ska bli så skönt!




Igår bjöds det på förrätt i form av italien-inspirerad smörgås (Kronärtskocka, halloumiost, lufttorkad skinka, tomat, ruccola och fransk bröd rostat i stekpanna med olivolja, vitlök, persilja). Till varmrätt blev det en fin oxfilé med sötpotatis-pommes, baconinlindade ädelostdadlar och två olika såser, klassisk bea och en chevréröra med sambal oelek och honung. Efterrätten blev små smördegsinbakade knyten med äpple, mandelmassa, råsocker och kanel- till det vaniljglass!




Senare på kvällen, en stund innan tolvslaget fick vi kaffe med budapest, som är en av mina favorittårtor att göra!






Kvällens drycker, dessertvinet (mitten) var en riktig höjdare. Är alltid lite tveksam till söta alkoholhaltiga drycker, men den här hade nog passat till de flesta desserter utan problem!




 Desserten är pricken över i:et!





 Förrätten serverad!






Skumt ljus, var mysigare i verkligheten. Anledningen till att så få satt vid bordet var att 1. mannen var sjuk och huserade på ovanvåningen 2. minsta skatten mådde illa (och började sedan kräkas när vi åt efterrätt, inte så mysigt, stackars liten)







Ferdinand hade inte satt livet till i onödan, mums med nyårsklassikern oxfilé!






Stora skatten fotade allt med mammas telefon....




 



Vårliga bordsdekorationer fixade jag dagen innan. Tulpaner, brudslöja och annat fint i skålar och krukor med oasis. 







Nu dags för mer spirometri-teori och en promenix!




Puss puss
Em


Pssst... har tagit bort alla andra inlägg så det blir en fresh start på 2018

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar