1 januari 2018

NYÅRSLÖFTEN...

....eller ej?


Finns det någon som någonsin lyckats hålla ett nyårslöfte?

Det där med viktnedgång och träning är väl klassiker. Brukar börja bra den första veckan eller månaden (speciellt för alla gymkedjor där folk binder upp sig på 12 eller 24 månader för att vara tvungna).

Framåt sommaren skiter det sig ofta rejält. På hösten kuras det i stugorna och hopplösheten infinner sig (om man överhuvud taget kommer ihåg vad man lovade).

Julhelgen innebär platt fall och total disaster. Oavsett vilket löfte det var. Sen blir det nyår och samma saker lovas igen.

Ett säkert sätt att göra sig själv besviken alltså. Men sånt älskar ju vi, eller hur? Att först ha lite hopp, men sedan få bekräftat vilka värdelösa löftesbrytare vi är.







HELLO THERE!




För min del kan det vara bra att lova att försöka använda glasögonen mer. Har sämre syn än min man, trots det är han mycket bättre på att använda glajorna.



Tänkte spåna lite om löften... Gör en lista (älskar listor)

 1. Använd kläder du tycker är fina oavsett hur de sitter. 

-Ett ganska dumt löfte då säkert 99% av oss antingen vill se så bra ut som vi förmår, eller bara känna oss "säkra" vilket är detsamma som svarta kläder, gärna A-linjeform!
Däremot ser jag ofta människor på stan som kommer släpandes på en massa kassar med nyinköpta plagg. Själva ser de ut som de varit på Frälsningsarméns julrea för sånt som blev över. Kanske är ett bra löfte att bara köpa kläder man tänkt använda. Både för naturen och ekonomin?


2. Våga säga förlåt.

-Ett av de bästa löften jag ramlat över. Alla som gör fel (vilket är alla) borde lära sig att säga förlåt (och mena det). Mer en livsfilosofi än ett ynka nyårslöfte om ni frågar mig.


3. Våga testa och tycka om en ny maträtt.

-Harmlöst och ett bra löfte för en fegis...


4. Säg vad du tycker oftare

-Jättebra. Och en del kanske borde säga vad de tycker mer sällan. Bara en reflektion.



5. Ta hand om dig själv.

Vitt och brett men viktigt.

6. Lyft andra

-Ja, tänk om alla gjorde det. Då hade det varit fler som hade mått bra tror jag. Och då menar jag inte alla "vännen, gumman, hjärta hjärta" inlägg på FB och Insta. Utan riktiga lyft som Vad du är fin idag, det lyser om dig. Det där var klokt sagt, kunde inte sagt det bättre. Där sa du något, det ska jag ta till mig och tänka på.

7. Sov mer

-Många problem uppstår på grund av slarv med sömn och rutiner (läs SKÄRMAR). Koppla ner, tänd lite ljus och koppla av. Lyssna på kroppen. Sömn läker.

8. Gör upp ett schema för när du ska ringa eller smsa dina nära och kära

-Att veta att man inte hör av sig till folk så ofta som man borde kan skapa en stor stress och oro. För att undvika det kan du göra upp ett schema som gör det lättare. Skriv till exempel upp att du ringer farfar den 5:e varje månad, eller smsar din kompis som flyttat långt bort varje tisdag på lunchen.Jag är så dålig på detta. Måste. Bli. Bättre.



9. Förlåt dig själv för saker du gjort, men som du inte har kunnat släppa

-Skriv ner saker du har ältat och haft ångest för, förlåt dig själv för det och gå vidare. Det är okej att inte släppa saker helt, så klart, det är svårt att göra på beställning. Men bestäm dig för att i alla fall jobba på att förlåta dig själv oftare.



10. Avfölj folk på FB och Insta som ger dig komplex

-Du kan välja att bara ha kvar dem som ger dig positiv energi, en kick, ett bättre självförtroende, användbara tips, inspiration osv. Det är tillåtet. I Promise.

 

11. Fika utan dåligt samvete

-Om du nu ska fika, så fika för tusan utan att ha dåligt samvete, sitta med en växande croissant i munnen och må illa över den där varma chokladen med extra allt. Har du bestämt dig för att få njuta en stund så njut.



12. Förlåt dig själv för att du inte är perfekt

-Du har såklart hört ”ingen är perfekt” en miljon gånger, och visst känns det ibland som att alla är det utom du? Det är inte sant. Att ibland falla i självhatiska tankar och ifrågasätta sig själv händer ALLA. Det viktiga för att inte låta det bryta ned en är att förlåta sig själv och acceptera att man inte är perfekt, men att man ändå är en sjukt jävla grym person som lär av sina misstag och hela tiden försöker bli bättre!



13. Våga misslyckas

-Oftast händer inget särskilt farligt av att misslyckas. Det kan svida, men det går över. Och om löftena ovan inte funkar för dig, om du inte kan äta bullar utan dåligt samvete och hellre exploderar än att säga ”förlåt”, skit i dem! Gör det du vill och det som får dig att orka en dag till.



* * *

Ja, vet inte hur ni känner men nu fick i alla fall jag lite att fundera över. Skall göra det och titta på nya Beck-filmen på CMore (Ditt eget blod, iiihhh låter rysligt lovande). Kan bli en bit budapest också. Som jag skall njuta av. Och kaffe. Älskar kaffe.


* * *


Puss /Em

 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar