18 januari 2018

KLAR MED SKOLAN

Copywright gäller på mina tavlor



...än en gång! 



...Och inte någon konsthistoria, inte en gnutta formgivning eller annat kreativt denna gång heller....









...filosofie kandidatexamen, sjuksköterskeexamen, verksamhetsutveckling, specialistsjuksköterskeexamen, filosofie magisterexamen, rehabkoordinering, rökavvänjning och nu astma/kol/allergi... kanske missat något? phu. 









Tänkte ge mig själv en riktigt vårbukett, men vinterkräksjukan kom mitt uppe i allt så jag försöker hålla mig på avstånd från allt levande...











Varje gång jag avslutat en universitetsutbildning/kurs de senaste åren så har jag sagt till mig själv -och andra- att nu var det sista gången. Men så har det alltså inte blivit.










Närmar mig 300 hp, inte långt från sveriges läkarprogram på 330 hp... Så när jag valde där för jättemånga år sedan så tyckte jag att det lät som en evighet, men nu är jag nästan där. Tror det hade varit enklare att läsa en lång utbildning än alla dessa vidareutbildningarna. 









Vill ha mycket tid över hemma och finnas där för barnen. Valet av yrke har känts fel i perioder. Då man arbetade dagar och kvällar om vartannat, lämnade lillan på förmiddagen och sa "vi ses i morgon eftermiddag", skräcken för mig och lika sorgligt var det varje gång. 








En sak är säker. Ingen förändrar något utan att du kämpar för det själv. Och genom att göra det växer självkänslan och självförtroendet med tiden.









Nu har jag dagtidsjobb och skall jobba mindre från och med nu vilket innebär mer tid för det som är viktigt och roligt, hemmet, konsten, barnen, trädgården....



Så återigen säger jag nu var det sista gången. Den här gången vet jag inte vad som skulle kunna få mig att tänka om. Inte ens hot om avsked hade bitit. Så mycket vill jag vara f ä r d i g nu. Med utbildning, inte livet. Långt därifrån 😊



 En dagens från en trött kräksjuk färdigutbildad tvåbarnsmamma.


Xoxo /Em


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar